torstai 22. helmikuuta 2024

Godzilla / Gojira

 Kirjutan tätä silmäilyy täs ku vuatan ku Godzilla -1 tulou bl'uurei-diskanu myöndäh.

Godzilla kui muut kaiju-luadusuunnan film'at jagavuu kahteh joukkoh: "inehmizet-vastah-hirvitys" libo "hirvitys-vastah-hirvitys." Ezmäin Godzilla oli inehmizet-vastah-hirvitys luaduu ta sit Godzilla meni lapsii suvaiččii hirvitys-vastah-hirvitys luaduh. Hos kačon molembii, iče olen kuitengi tämmän inehmizet-vastah-hirvitys film'uniekkoin joukos. 

 

Kaččoin 1950-luvvun ezmäzen Godzillan vastevai muudam vuottu tagaperin ta suvaičin Shin-Godzillas - molembat ollah stiil'al julmakkambii kui hirvitys-vastah-hirvitys luadun kaiju-film'at - inehmizet kiduičou ku Godzilla tulou ku inehmizet raiskau luonduo huijutomasti. Mi myös nägyi nygöi ku kinotiatrois oli Gozilla -1 ta Godzilla x Kong ezividejo tuli, ta sai yhtysvaltalazet film'uniekat paheksumah jälgimmäs hos Godzilla on olluh nagrettavagi.



pikkaze igävöin suomenkielizii - karjalankielizii vuotan vie piembäh - nimii ta kanzii - kui ezimerkikse"Godzilla kohtaa Kongin" - a julgazijois on tulluh tinakynzii kanziin kielenke.

Juutuubis on viime vuozinu tullu Touhoun hyväksymii nysäfilm'oi kui Godzilla vs. Megalon libo Godzilla vs. Gigan Reksu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yakuza Reincarnation

tozo nimel Ninkyou Tensei: Isekai no Yakuza Hime (任侠転生 -異世界のヤクザ姫) 2019 - 20XX Japounii Piirdäi: Hiroki Miyashita, Starin: Takeshi Natsuhara ...